cosmic love

За любовните огледала


Получих няколко съобщения с примери и желание за повече информаация относно “огледалото” и как реалността е наше отражение. Ще ви дам няколко примера от личен опит и от разкази на клиенти.
Предполагам, че най-много ви вълнуват връзките и ще започна с това.
За да разберем как точно се отразяваме, нека помислим за вярванията си относно живота, любовта, жените, мъжете, ценностите. Дори и да сме верни във връзките си, ако дълбоко в себе си смятаме, че човекът, с когото сме ще ни изневери, “защото на мъжете/жените не може да се вярва” , рано или късно ще докараме връзката си до там, че дори и да няма реална изневяра, ние ще сме убедени в обратното и ще напуснем човека (или той нас, защото му е писнало).
Да кажем, че имаме връзки, но все с “грешните” хора. Привличаме това ,което сме за себе си. Ако все се случва така, че не държат достатъчно на нас или ни подценяват или се стига до екстремни ситуации на физическо и психическо насилие, това е сигнал за нашето отношение към нас самите. Липса на любов и уважение от нас към нас. Ако не ни уважават, то е защото ние не се уважаваме. Ако ни бият и малтретират, то е защото не се обичаме и смятаме, че заслужаваме наказание. Възможно е да сме твърде взискателни към себе си и понеже не смятаме, че покриваме критериите си, не заслужаваме хубав живот и спокойствие. На принципа на огледалото се оказва, че повечето до разводи се стига, защото не издържаме повече да гледаме отражението си в партньора.

Другото, което е много важно да отбележим е нуждата от баланс. Нещо, което се оказва учудващо трудно за постигане. Какво имам предвид? Елементарното правило, че ние сме всички знаци от хороскопа и е важно да “храним” всяка една част от нас. Ако сме със слънчев знак Скорпион, трябва да се научим да бъдем и противоположното – Телец. Ако Венерата ни е в Овен, трябва да се научим да действаме в любовта и като Венера във Везни, Меркурий в Риби трябва да се научи да мисли и практично и систематизирано, а не да живее във въображението си и тн. Ако действаме само според знака, в който попада наталната планета, ще ни се случва често да се сблъскваме с хора, които са “тотална противоположност” на нас и това ще ни носи стрес, докато не успеем да култивираме тази енергия в себе си.
Хороскопът показва доста ясно от какво имаме нужда, какво търсим и привличаме. Показва и “бъговете” в системата. Оттам можем и да извлечем идеи за отработване на по-ниските честоти на вибрация на дадена планета и да влагаме енергията градивно в други занимания, за да може пътят към сърцето ни да бъде светъл.

Comments are closed.