Ако сте в периода между 28 и 30 години или пък ви предстои


За всички, които са на възраст или им предстои да бъдат на 28-30 и 58-60 това ще е полезна информация, а за всички останали, предполагам, ще е интересна . От доста време се каня да ви напиша за Сатурновото завръщане и какво носи то и днес вдъхновението ми дойде от това, че ми се случи случка свързана с моето лично Сатурново завръщане (което беше преди около 3-4 години). И понеже има и връзка с ретроградния Меркурий, съвсем наложително ми се стори да ви разкажа. Първо ще кажа някои основни неща за Меркурий и Сатурн. Меркурий е стационарен и се гласи да тръгне напред от утре (но утре също бих го нарекла стационарен, защото няма да е набрал скорост). Той отговаря за автомобили, кратки пътувания на близки разстояния, документи, информация, комуникация. Сатурн носи енергията на взискателен, строг, суров учител, които изисква да спазваме законите, да бъдем отговорни и да поемаме отговорност за действията си. Често ни отнема неща/хора/възможности, за да се научим да се справяме в трудни ситуации и да градим характер и да поставяме стабилни основи в живота си. Той изисква и да правим бавни крачни към постигане на целите си. Като “бавни” е ключова дума . Обикновено хората със засилена сатурнова/козирожка енергия в картите се срещат с повече трудности (или поне такова е усещането им) и нещата им се получават по-бавно, но пък с времето стават все по-добре и по-добре в живота.
Сега ще разкажа и за моя личен опит, а по-надолу има и още подробна информация за Сатурновото завръщане по принцип.
Едно от нещата, които ми се случиха беше, че за пръв път претърпях ПТП. Беше абсолютно нелепо и сега си погледнах отново датата и часа на произшествието и ми стана много смешно, защото предполагах какво е било положението в небето, още преди да отворя картата.
Било е в ден като този – на стационарен Меркурий (нали помните – автомобили). На мен личният ми Меркурий е в съвпад с рождения ми Сатурн, тоест на Сатурново завръщане Сатурн минава не само през моя Сатурн, но и през моя Меркурий. Отнема ми колата, защото тя стана на сандвич. Смешното е , че все исках да имам повече време за четене на астрологична литература и така ми се “отвориха” два часа, в които пътувах с трамвая към и от работа и прочетох доста книги . Сега Меркурий е стационарен, аз знаех, че са минали поне три години от произшествието, но не бях сигурна дали все още дължа глоба или й е минала давността. Предполагах, че ще се самонакажа днес като отивах в КАТ и така и стана, давността на глобата изтича през юни,а служителката беше много горда да ми връчи наказателното постановление (Сатурн + стационарен Меркурий = наказателен документ от органите на реда). Но съм доволна, че така стана. Все пак трябва да се уча на поемане на отговорност и докато не се науча, нещата няма да ми се получават както ги искам. Разгледах си картата на катастрофата и също и постановлението – в него пише, че съм карала с несъобразена скорост (Сатурн изисква забавяне и внимание). Шосето беше мокро. Аз бях в задръстване и никак не бях с каквато и да е скорост, защото почти не се движехме. Колата пред мен обаче (въпреки голямото разстояние между нас) спря рязко, за да не се удари в кола, която го засече. Аз съответно спрях рязко също…е опитах се хах, но колата се подхлъзна и спрях в джипа. Скоро усетих, че някой друг спря в мен пак заради мокрия и хлъзгав път. В този момент Меркурий е стационарен и в съвпад с Нептун – планета на водата и объркването. Забравих да спомена, че аз случайно се озовах на тази улица, бях объркала пътя. Луната пък обикновено действа като спусък на даден аспект, а тя тогава е в опозиция с моята конфигурация на Сатурново завръщане и в трети дом, който е меркурианският дом. Ето как на практика действаме в синхрон с планетите . А, и още нещо – приятелят ми, чийто Сатурн е върху моето Слънце, настоя да отида да си оправя документите. Сатурн си е дисциплина, взискателност и отговорност, както виждате мили мои.
Какво е Сатурново завръщане? Това е край на цикъл на Сатурн и начало на нов. Сатурн обикаля всички знаци на зодиака за около 28 – 30 години. По това време в живота на всеки се случва преход, като при първото завръщане това е преход от младост към зрялост. Когато стигнем до 30тата си годишнина, вече сме зрели хора и имаме по-ясна идея за нещата, които искаме от живота. Преходния период, обаче, не винаги е лесен. Обикновено по това време минаваме през загуби. Любовните връзки са под сериозен прицел тогава и доста често се разпадат. Другия вариант е да минат през сериозни препятствия и да стигнат до брак, но със сигурност нищо не остава по старо му. Положението е “make it or break it” във всяко едно отношение. Всичко, което не ни е нужно, отпада от живота ни в този период. Освен брак, в периода между 28 и 30 се случват и неща като започване на кариера или получаване на мечтаната работна позиция, закупуване на жилище, стабилизация в живота като цяло. Но малко хора минават без загуба. Сатурновото завръщане ни носи “избистряне” на ума и стремежите. Вече не сме безгрижни и започваме да осъзнаваме, че нашите действия имат последствия и само ние сме отговорни за тях. Доста често този период започва с отчаяние, с чувство на обърканост и на това, че животът ти се разпада. Обвиняваме се, депресираме се, смятаме, че няма светлина в тунела, но лека полека нещата започват за кристализират и до края на Сатурновото завръщане вече сме далеч по-спокойни и имаме ясна посока. Понякога се случва да мислим, че този сатурнов период няма приключване и това чувство може да е породено от две неща основно:1.имаме ненаучени уроци и не пускаме нещата да се разпаднат или да си отидат или 2. имаме стелиум (струпване на планети в дом и/или знак и в този случай, около рождения ни Сатурн) и на Сатурн му трябва време да “посети и провери” всички тези планетки и съответно сферите на живот, за които отговарят те.
На второто Сатурново завръщане хората обикновено не преживяват стреса като при първото (стига да са си научили уроците и да са следвали сатурновите закони за планиране, ред и отговорност). Процеса там е свързан с това, че
хората започват да си дават сметка, че трябва да намалят темпото и започват да мислят и за това, колко време от живота им остава (Сатурн е господар на времето). Тогава наистина се усещат ограниченията на възрастта. Сатурн управлява и костната структура на човек и болежките и ограниченията в движението са неизбежни. Осъзнаваш, че хем ти е все по-трудно, хем нямаш време за губене и трябва да действаш. Какво искаш да постигнеш в този живот? Каквото и да е – времето те притиска. Циклите на Сатурн са винаги свързани с равносметка, загуби и избори, но носят много израстване в личния ни път.
Дано съм била ясна в обясненията си. Ще се радвам да ми кажете какво ви се случи в периода на вашето Сатурново завръщане.

Comments are closed.